duminică, 14 noiembrie 2010

Pedro Alfonzo Lopez

Probabil multi dintre voi ati auzit despre cel mai mare criminal al tuturor timpurilor,  insa nu multi ii cunosc toata povestea...
"Monstrul din Anzi" cu peste 350 de victime, Pedro Alfonzo Lopez se naste in anii 1940, in Columbia. Mama sa este o prostituata. Clientii sai, la fel de saraci ca si ea, ii proura totusi hrana zilnica. Ea nu are nici timpul, nici dorinta, nicimijloacele de a se ocupa de cei 13 copii ai sai, care traiesc intr-o ingraditura de deseuri de tabla si de scanduri. Totii copii ei sunt amintiri de la niste barbati care nu stiau mai mult decat ea despre contraceptie.
La 6 ani Lopez se plictiseste in timpul lungilor sale zile de trandavie - nu tu parinti, nu tu jucarii, nu tu scoala...si descopera un joc amuzant: sa sugrume pisoii.Simte o placere fizica sa stranga un gat fragil, sa vada pisoiul zbatandu-se, din ce in ce mai slab, pana ce ochii ii devin sticlosi si varful unei limbi micute si roz iese din botul crispat in griasma mortii.
La 8 ani, pentru a-si varia distractiile, incearca intr-o seara sa-i faca acelasi lucru surorii sale Ines. Nu vrea s-o omoare, ci doar sa-i stranga gatul. Ines, ingrozita, il respinge, se zbate, incepe sa urle. Mama soseste acasa si crede ca vroia s-o violeze. Se hotaraste sa-l pedepseasca aspru si il goneste de acasa Din clipa aceea este singur pe lume, fara mijloace de trai, fara nimic. Merge in oras, cere de pomana, fura paine si fructe. Seara doarme prin pivnite, sub scari. Intr-o noapte , cand se culcusi-se intr-o curte, un barbat se apropie si il intreaba de ce este singur. Pare un om cumsecade, ii propune sa ii dea un adapost si de-ale gurii. Copilul il urmeaza pe acest om milos, care odata ce va inchide usa apartamentului sau, il va viola si il va opri la el timp de 10 ani, mai mult convingandu-l decat brutalizandu-l - este hranit, adapostit, spalat. Pana la urma se obisnuieste cu abuzurile sexuale, care vor contribui totusi la dezvoltarea unei uri nemasurate impotriva violatorului, apoi impotriva copiilor. 
La 18 ani, barbatul moare si Lopez pleaca la Quito, in Ecuador, unde se angajeaza la sala de mese la inchisoare. Pentru a-si rotunji simbria lunara, introduce alcool si tigari in penitenciar.. pana in ziua in care trei detinuti il atrag intr-o celula, il imobilizeaza si il violeaza pe rand. Puternicul baiat nu intarzie sa se razbune pe soarta haina harazita de viata pana atunci: ii va strange de gat, unul dupa altul, la dusuri, profitand de semiintunericul care domnea acolo. Cautat de politie, fuge din oras, dupa ce descoperise placerea extraordinara a omnipotentei - aceea de a omori. In visele si fantasmele sale obsesionale, o revede atunci pe sora sa, Ines, pe care voise s-o sugrume incetisor.
La Bogota, observa intr-o piata o fetita foarte firava, care ii place. Va spune: "M-am gandit iarasi, dintr-o data la sora mea mai mica si-am fost cuprins de un impuls ucigas". Ii ofera bomboane si ii promite un cadou daca vine cu el in masina. Acolo ii daruieste o oglinda frumoasa, in care copila se admira - in Columbia, o oglinda este un dar minunat pentru o fetita - apoi demareaza si paraseste orasul. Dupa ce se opreste langa un copac in mijlocul padurii, o dezbraca, o pipaie si o violeaza toata noaptea. Cand se crapa de ziua, o strange de gat si ii ingroapa cadavrul intr-o vizuina, captusita cu muschi, inainte de a se reintoarce in oras in cautarea unei alte victime.
Se evalueaza la peste 350 numarul fetitelor sub 12 ani pe care le-a ucis - 110 in Ecuador si 204 in alte tari - dupa un mod de operare identic, pana la arestarea sa in ianuarie 1979. Dupa ce cutreiera in lung si-l lat prin Peru, Bolivia si Columbia, se intoarce in Ecuador, unde o remarca pe micuta Maria, de o frumusete iesita din comun. Dar, oadata ajunsa in masina, ea se sperie si incepe sa tipe. Mama ii sare in ajutor, se arunca asupra lui Lopez si starneste multimea, care ameninta sa-l linseze pe "monstrul din Anzi". Este salvat de o patrula de politie. Neaga ca ar fi ucigasul celor patru fetite ale caror cadavre fusesera descoperite, cateva zile mai devreme, la Ambato, dupa ce un rau umflat de ploi rupsese o parte din mal. Directorul politiei ii cere atunci unuia dintre inspectori sa se dea drept un violator si sa fie inchis in aceeasi celula su suspectul. 27 de zile mai tarziu, Lopez devine increzator si isi povesteste crimele.
Dar raul cel mai mare probabil abia urmeaza?: la inceputul anului 1999, Lopez (59 de ani) este eliberat din inchisoare. Cu putin timp inainte, ii declarase unui ziarist: "N-am omorat pe nimeni noaptea. Aveam nevoie de soarele din zori, ca sa vad bine ochii victimelor mele teroarea mortii care se apropia". Despre ceea ce avea de gand sa faca, o data eliberat, raspundea imperturbabil: "O voi lua de la capat".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu