duminică, 14 noiembrie 2010

Aparati-va casa de hoti !

Chiar daca nu sunteti plecati de acasa, ideal ar fi sa va asigurati locuinta si cu incuietori pe interior, eventual sistem de alarma. De ce? Pentru ca hotii sunt "smecheri", hotii sunt "destepti" ... hotii sunt inventivi.

Iata un dispozitiv "performant" gasit asupra unui "oarecare" ce se ocupa (in trecutul lui nu foarte departat) cu furturi din apartamente.
Foto 1 reprezinta partile componente ale dispozitivului. In aceasta faza dispozitivul poate fi introdus intr-o borseta tip acte:

1.- cilindru metalic prevăzut la unul din capete cu un orificiu filetat. Acesta se montează în capătul filetat al corpului marcat cu 2. În celălalt capăt se monteză un şurub autofiletant (marcat prin săgeata galbenă) care are rolul de a centra dispozitivul pe suprafaţa yallei de tip aplicată şi de a rupe verturile sistemului în momentul înfiletării.
2.Porţiunea corpului care se înfileteză în cilindrul 1.
            3.Piuliţă de contrastrângere,
            4.Corpul dispozitivului,
            5.Orificiu în care se montează tija 6, astfel se crează mânerul pârghie.

Foto 2 reprezinta dispozitivul montat, gata pentru a fi folosit. Cu sageata este marcat demonstrativ modul cum actioneaza presa asupra sistemului de asigurare tip yalla aplicata.

Foto 3 - fotografie detaliu, cu sageata este marcat surubul autofiletant ce a strapuns canalul cheii.


Foto 4-6 - etapele actiunii dispozitivului asupra unui sistem de asigurare tip yalle aplicata. Surubul autofiletant se fixeaza pe canalul cheii iar prin rasucirea dispozitivului, acesta se infileteaza, distruge verturile si apropie presa de suprafata yallei.


Foto 7-10 - momentele in care, actionandu-se asupra dispozitivului acesta departeaza sistemul de asigurare de suprafata usii, practic extragandu-l din locas.


Foto 11 - vedere frontala a butucului yallei pe care s-a folosit experimental dispozitivul ridicat cu ocazia unei perchezitii corporale a numitului "oarecare".




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu